☆

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Valkoista siellä ja valkoista täällä, pohjamaalia siis joka puolella

Niin, kuten otsikostakin voi jo päätellä, kaikki seinät on nyt pohjamaalattu ja melkein kaikki jo kahteen kertaankin (tosin näissä kuvissa muutama seinä on vielä maalaamatta). Tällä viikolla ne vielä hiotaan ja toivottavasti maalari pääsee maalaamaan jo pintamaaliakin. Lisäksi takka ja leivinuuni ovat saaneet päälleen kaksi kerrosta laastia ja laatoituskin voidaan aloittaa ensi viikolla. Tässä viime viikonloppuna ottamiani kuvia muutamista huoneista. Huoneet näyttävät jo niin paljon valmiimmilta ja valoisilta, kun seinät on maalattu, eikä joka paikka ole enää kipsilevyjen ruskea. :)

Isoo kamari
Kuvassa myös vaatehuone.
Tupa
Keittiö
Pikkukamari
Lisäksi alakerran vessa on ilmestynyt portaiden viereen. Sisävessaahan ei tietenkään alunperin Myllyhaassa ollut, kun se myöhemmin rakennettiin, se rakennettiin juuri tuohon portaiden viereen. Siihen se siis tuli nytkin, mutta suurempana kuin ennen. Pienihän se on silti, mutta kaikki tarvittava mahtuu. Taisipa sitä joku sanoa "retkelliseksi" ja aika retkellinenhän se onkin, sillä kulmia on siellä täällä putkien ja portaiden takia. No, minusta se on ainakin persoonallinen. :)
Eteinen
Myös alavessaan jää hirsiseinää näkyviin.

Astellaanpa sitten portaat yläkertaan.
 Elokuvakämppä
Työhuone
Muista yläkerran huoneista ei varmaan tarvi laittaa kuvia, näistä näkee jo muutoksen. :) Tähän loppuun kuva vielä meidän kattopaneeleista, joita olikin varastoitu muutamiin huoneisiin. Yläkerran huoneisiin, joissa on vino katto, tulee helmipontatut valkoiseksi maalatut kattopaneelit, kuvassa oikealla. Ne tulevat myös kuistin seiniin ja pesuhuoneen kattoon. Muualle taloon tulee STK-pontilliset (antiikkipontilliset) MDF-kattopaneelit, kuvassa vasemmalla. Puupaneelit tulevat vinokattoisiin huoneisiin sen vuoksi, ettei kattoa tarvitse koolata vieläkin matalammaksi MDF-paneeleita varten. STK-pontillista puupaneelia emme löytäneet mistään, mutta eipä näissä suuri ero ole. :)

                                                   Mukavaa viikkoa! ♡

12 kommenttia:

 1. Voi elämän kevät että teille tulee magee koti; valoisa ja tilava, persoonallinen. En malta millään odottaa valmista lopputulosta! :)

  VastaaPoista
 2. Kivassa vaiheessa remppanne, kun valmista rupeaa tulemaan:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta, jotenkin tuo seinäpintojen maalaus saa kaiken näyttämään niin paljon valmiimmalta. :)

   Poista
 3. Tuolla pohjamaalilla on kyllä niin uskomaton valostava vaikutus, ettei sitä voi ko ihmetellä! :) Hyvältä näyttää ja tuo teidän takka on aivan liian ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! On tuolla maalilla vaan aivan huikee vaikutus. :) Takka on tosiaan alkuperäinen ja tykätään siitä itsekin todella paljon. Se on vaan aika kulunut, paitsi pinnalta niin myös sisäpuolelta, mutta onneksi se ei olekaan meidän tuvan päälämmönlähde ja semmosta tunnelmalämmitystä se kyllä kestää. Onneksi ei tarvinnut purkaa sitä ja tehdä uutta tilalle. Siinä on kyllä sitä jotakin. :)

   Poista
 4. Ompa teillä iso ja komea talo ja kaunis pihapiiri! Talossanne on jotakin samaa kuin lapsuudenkodissani, joka 50-luvulla rakennettiin hirrestä ja vielä käsin veistämällä vanhan päärakunnuksen tilalle. Ihania nuo vanhat uunit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja kiva että löysit talosta jotain tuttua! :) Joo onneksi nuo uunit on säilytetty ja ovat vielä toimintakunnossakin. :)

   Poista
 5. Hienosti edistetty ja hyvää jälkeä saatu aikaiseksi. Mukava kun on näin kaikki alusta loppuun kerrottu ja kuvattu. Takka ja pönttöuuni ovat myös niin mieleeni. Kyllä saatte aikaiseksi kauniin kodin, onnea ja iloa tästäkin eteenpäin. Voin vain kuvitella kuinka mielessäsi alat pian sisustamaan:) eikö vain kyllä se aina silloin tällöin mieleen tulee. Mutta kakki kun tekee huolella alausta loppuun ei pidä kiirettä ja muistaa huolehtia myös omasta hyvinvoinnista niin siten jaksaa ja onhan remppa ainakin oman kodin remppa niin mielekästä.
  Oikein hyvää aurinkoista mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo on tässä projektissa kyllä hyviä ja huonojakin puolia, onneksi kuitenkin enemmän niitä hyviä ja suuritöisimmät vaiheet ovatkin jo oikeastaan takana päin. Saankin olla tosi kiitollinen meidän ahkerille kirvesmiehille ja varsinkin avomiehelleni, että projekti edistyy niin hyvin. :) Itse kun en pääse olemaan paikalla viikolla, kun täytyy olla opiskelemassa, mutta onneksi on taas opiskelut pian tältä keväältä ohi, niin voin itsekin osallistua remonttiin muutenkin kuin suunnittelun muodossa.

   Poista
 6. Kiva, kun kävit blogissani ja jäit lukijakseni<3 Yritin klikata itseni seuraajaksesi, mutta useista yrityksistä huolimatta se ei onnistunut...palaan asiaan myöhemmin:)
  Iloa ja intoa remonttipuuhiinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Jostain syystä mullakaan ei oo enää onnistunut perinteisin menetelmin liittyä lukijaksi, mutta huomasin, että se onnistuu bloggerin etusivulta lisäämällä blogin lukuluetteloon ja samalla pystyy sitten liittyä lukijaksikin. :) Oonkin miettinyt, että onko toi ongelma vaan mulla, mutta näköjään en oo ainut. Oiskohan bloggeris joku pieni vika..

   Poista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡