☆

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kittiä, kipsilevyjä ja lastulevyjä..

.. Niistä oli viime viikon remontti tehty. :) Seinien ja lattioiden levyttäminen ja kittaus olivat viime viikolla remontissa pääosassa. Myös lattialämmitysten asentelu jatkui. Yläkerran vessa sai seinät. Huoneet alkavat jo näyttää ihmeen "valmiilta", kun seinissä ja lattioissa on levyt. Tällä viikolla on aloitettu kattojen koolaus. Hieman ikävä yllätys oli, että katot madaltuvat enemmän, kuin olimme lulleet. Vanhat katot olivatkin luultua enemmän vinossa ja kuprulla. Alakerran huoneisiin jää silti mukavasti huonekorkeutta 250, mutta alunperin ajattelimme korkeuden olevan 260. Mutta näillä mennään. Yllätyksiä tulee aina vanhaa rempatessa vastaan eikä sille mitään mahda. :) Tässäpä taas kuvia muutamista huoneista. Kuvat räpsin viime viikonloppuna.

Nämä kuvat ovat tuvasta. Takkaseinä jätetään hirrelle, niin kuin se kuvissa onkin, mutta uuden pintakäsittelyn se vaatii, kuten myös itse takka.
Vasemmalla oviaukko keittiöön ja oikealla eteiseen
Oviaukko johtaa isoon kamariin. 
Yläaula. Vasemmalla oviaukko työhuoneeseen, oikealla vessaan ja laajennettuun kämppään. 
Vasen oviaukko johtaa elokuvakämppään ja oikea oviaukko vielä nimettömänä olevaan kämppään.
Elokuvakämppä on siis yläkerran "olohuone", johon on haaveena hankkia valkokangas ja projektori joskus tulevaisuudessa. Kangas tulisi tietysti suurimmalle seinälle ja sohvaviritelmät matalalle seinälle.

Enempää remppakuvia en nyt tähän laita, sillä huoneet ovat taas jo muuttuneet paljon tämänkin viikon aikana. Loppuviikosta pääsen Myllyhakaan jälleen kuvailemaan. Tuoreita kuvia luvassa siis loppuviikosta. :) Loppuun vielä pari kuvaa pihalta. Edelleenkään en voi ymmärtää, että pihalla todella näyttää tältä ettei lunta näy missään..
Kuvassa pihasaunamme Pätsi ja osa navettaa.


6 kommenttia:

 1. Näyttää niin hyvältä ja tiedän, että on rankkaa ja uupumuskin välillä käy, mutta varmasti saatte unelmien kodin aikaan sitten kun aika koittaa<3 Onnea jokaiseen tulevaan päivään<3
  Valtavasti tilaa ja avaruutta kaikkialla! Kaunis pihapiiri ja siellä myös on tilaa temmeltää:)
  MInun täytyi Googlata, että pääsin tänne, ei onnistunut omalta sivultani, mutta onneksi nyt pääsin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! :) Sitä kyllä tarvitaan! Päivä kerrallaan tässä tosiaan mennään kohti unemien kotia. <3 Mukavaa on silti huomata, miten paljon remontti aina viikossakin edistyy. Kummallista ettet päässyt omalta sivultasi, mutta onneksi on Google. ;)

   Poista
 2. Kiva kun jätit kommentin blogiini, niin löysin tänne! Meillä on ollu vastaava remppaprojekti ennen tämän nykyisen talon rakentamista. Rempattiin purkukuntoinen rintamamiestalo vimpan päälle. Lattiat maata myöden auki, seinät hirrelle + levytystä, koolausta, suoristelua, kittausta. Pesutilat vedettiin kokonaan uusiks, kuisti purettiin ja rakennettiin uus tilalle. Oli aika iso homma, vaikkakaan neliöitä ei ollu paljoo. Senpä vuoks jouduttiin sit miettii laajennuksen tai uuden talon rakentamisen välillä, ja lopulta päädyttiin siihen uuteen. Tsemppiä teidän projektiinne. Täytyy jäädä kyllä seurailemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun löysit tänne ja kiitos tsempistä! :) Projektimme onkin aika lailla juuri samanlainen kuin teidän rintamamiestalon kunnostus, lattiat olivat myös meillä maata myöden auki ja oikeastaan hirsikehikko oli sisällä pystyssä. Onneksi siitä vaihteesta on kuitenkin jo edetty. ;) Kuulin myös tästä teidän edellisestä projektistanne Peltomäen Lauralta, joka vinkkasi minulle myös blogistasi. :) Tervetuloa seurailemaan remppaa!

   Poista
 3. Meillä on huomattavasti uudemman talon pintaremontti vaiheessa ja täytyy myöntää, että näihin isompiin projekteihin tutustuminen aina jotenkin antaa uskoa siihen omankin kodin valmistumiseen. Suurin osa ihan vain seinien ja lattian uusimista (seiniin kipsilevyt lastulevyjen tilalle ja lattiaan parketti muovimaton sijaan) meillä on jo valmiina, mutta keittiötä ja saunaa & kylpyhuonetta tekisi kovasti jo mieli päästä laittamaan. Ne menevätkin sitten sen verran perusteellisesti uusiksi, että pitänee odotella ensi syksyyn - keväällä ja kesällä kun on tuolla ulkopuolellakin sitä tekemistä enemmän kuin tarpeeksi!

  Tsemppiä teille remontin jatkoon, tulee varmasti ihana koti kun saatte kaiken kuntoon!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista ja tsempistä! :) Joo varmasti antaa uskoa! Munkin tulee katseltua muiden isompia projekteja muun muassa tv:n kautta ja tuumailtua, että ei meidän projekti silti noin suuri ole. Grand Designs luo itselle uskoa. Tsemppiä ja jaksamista teidän pintaremppaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡