☆

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Itse tehty, taottu korupuu

Kuten olen jo aiemmin maininnutkin, opiskelen luokanopettajaksi ja toinen sivuaineeni on tekninen työ. Teknisen työn sivuaineopinnoissa saimme tehdä vapaavalintaisen oman metalliprojektin. Minua kiinnosti kovasti tekniikkana takominen, sillä en ollut sitä koskaan ennen kokeillut. Tekniikan valitsemisen jälkeen mietin, että mitäs sitä sitten takoisin ja päädyin tekemään korupuun. :)

Taonta oli yllättävän hidasta, sillä kappaletta täytyi lämmittää ahjossa aika kauan. Kun kappale oli hehkuvan kuuma, ehti sitä muotoilla suhteellisen hetken pajavasaran ja alasimen avulla, kunnes se jälleen jäähtyi. Korupuun oksat ja rungon tein siis terästankoista, joita taoin kiemuraisiksi. Tässä muutamia kuvia projektista.
Oksat ja rungon hitsasin valkokaarihitsin avulla kiinni metallilevyyn. Myös valokaarihitsaus (MIG-hitsaus) oli minulle uusi jännittävä tekniikka. Hitsaussaumoihin olen erittäin tyytyväinen, niistä tuli hyvät ja siistit, ainakin suurimmaksi osaksi. Rungon kiinnityskohdan hitsaussaumat muotoilin juuria muistuttaviksi.
Hitsaussaumat näkyvät kuvasa "hopeisina" kohtina. Saumojen ympärillä olevan ruosteen hioin pois.
Juuret
Innokas ja vakuuttava hitsaaja ;)
Korupuun pintakäsittelyn tein spraylakan ja -maalin avulla. Mielestäni oksat ja runko olivat kauniita sellaisinaan eikä niitä tarvinnut maalata. Varsinkaan, kun valo taittuu kauniisti vasaran jäljistä ja hitsaussaumoista. Lisäksi hioin oksia hieman kiiltävämmiksi sieltä täältä. Maalia käytin vain alustan maalaamiseen. Lopputulos näyttää tältä! 
Suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan takomista, jos se vain on suinkin mahdollista! :)

8 kommenttia:

 1. Tulipa näyttävä korupuu! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja siistiä jälkeä olet saanut aikaiseksi,eipä ole joka naisella,ei edes joka toisella,itsetaottua korupuuta:) Itse pääsin opiskelujen aikana kokeilemaan takomista ihan perinteisellä sepänpajalla,tosin oma tuotokseni oli "vain" kaulakoruksi tarkoitettu sydän, ja ihan samaa sanon kuin sinäkin,ehdottomasti kokeilemaan jos vain mahdollisuus on,todella mielenkiintoista hommaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sepänpajalla olikin varmasti ihanan aito tunnelma kokeilla takomista. :) Sydämen takominen ei tainnut ollut sekään mikään pikku juttu, muotojen takominen ei kyllä ole mitenkään helppoa. :)

   Poista
 3. Aivan huippuhieno!
  Tuolla samalla tekniikalla voisi tehdä "puun" seinälle ja laittaa tai siis hitsata siihen paikat tuikkukynttilöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo samalla menetelmällä voisi kyllä tehdä vaikka mitä naulakoista tuikkutelineisiin.

   Poista
 4. Vaudevau, ompas upea työ! Mä olen kans joskus tehnyt eräällä kurssilla taotun veitsen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eli kokemusta takomisesta löytyy siis sieltäkin. :)

   Poista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡