☆

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Laattojen valintaa, takan hiontaa ja kattojen koolauksen aloittelua

Viime viikonloppuna pääsin taas kuvailemaan Myllyhakaan. Seuraava viikonloppu meneekin sitten Jyväskylässä. Mutta nyt siitä viime viikonlopusta. Perjantaina kävimme valitsemassa laattoja ja saimmekin kaikki tarvittavat laatat oman paikkakunnan liikkeestä. Mielestämme on kiva tukea mieluummin oman paikkakunnan liikkeitä ja paikallisia tuotteita aina kun mahdollista. Helposti tulee lähdettyä naapurikaupunkiin ja ajateltua, että valikoima on siellä parempi. Laattojen valinta osoitti kuitenkin jälleen sen, että vaikka valikoima ei ole välttämättä yhtä laaja kuin suurissa ketjuliikkeissä, riittää, että siellä on ne tuotteet, joita olimme etsimässä. Löysimmekin juuri täydelliset meitä miellyttävät laatat. :) 

Laatat  tilattiin pesuhuoneeseen, jossa kolme seinää tulee valkoisilla 20x40 laatoilla. Laatat eivät ole tasaisen puhtaan valkeat vaan niissä on harmahtavia pieniä viiruja. Pesuhuoneen takaseinään/suihkuseinään tulee 20x50 vaaleanharmaat laatat, joissa on samantapainen hieman ruskehtava viirutus. Suihkujen kohtiin tulee pystyboordit valkoisista jokikivilaatoista. Meillä seinälaatat tulevat siis vaakaan. Lattialaatta on puolestaan vaaleanharmahtava eläväpintainen 10x10 laatta, joka sopii hyvin värisävyltään takaseinän harmaisiin laattoihin. Alunperin olimme ajatelleet tummanharmaata tehosteseinää ja tummanharmaata lattiaa, mutta täydellistä tummanharmaata seinälaattaa ei vain löytynyt. Sitten näimmekin vaaleanharmaan viirutetun seinälaatan ja olimme heti sitä mieltä, että se on juuri sopiva meidän pesutilaan. Lisäksi tilasimme takkaan 20x20 kiiltävät valkoiset laatat ja leivinuuniin 7,5x15 kiiltävät valkoiset laatat, joissa on reunoilla fasettihionta. Vessojen laatat on nyt vielä hankkimatta, mutta suunnitelmat niiden osalta alkavat olla jo aika selviä. :) Tässä vielä kuvia joistakin laatoista (takaseinän laatasta tai lattialaatoista en nyt äkkiä löytänyt kuvia). Eipä näistä tosin juuri selvää saa ja näyttävät läheltä paljon paremmilta. Kuvat ovat Kaakelikeskuksen sivuilta.
Pesuhuoneen seinälaatta.
Nämä jokikivet ovat kermanvärisiä. Meille tulevat ovat valkoisempia ja taittavat ehkä hieman harmaaseen. 
Leivinuuniin tuleva laatta. 
Kuva ei ole paras mahdollinen, mutta kyllä siitä jonkinlaisen käsityksen saa. Pinnasta tulee  siis tiilimäinen. 
Se laatoista tällä erää. Toinen, suuri asia, jonka avomieheni teki, oli takan maalikerrosten hiominen pois rälläkällä. Takka on alkuperäinen ja se on ollut alunperin avotakka, johon on myöhemmin laitettu luukut. Halusimme säästää tämän vanhan kauniinmallisen takan, mutta sitä on hieman korjattava ja pinnat on uusittava. Vanhat maalikerrokset oli poistettava, jota takkaa voidaan korjata ja pinnoittaa uudestaan laastilla ja laatoilla. Punaista maalipölyä olikin sitten ympäri tupaa ja se siivottiin ja imuroitiin pois. Nyt onkin sitten muurarin vuoro tehdä takasta entistä ehompi. 
Pölyä oli melkoisesti. Oviaukot tukittiin, joten pöly ei levinnyt tuvasta muihin huoneisiin.
Tuvan seinään, yhden ikkunan tilalle, puhkaistiin takaovi. Se istuu paikalleen todella hyvin. Niinkuin se olisi siinä aina ollutkin. 
Kuten seuraavista kuvista näkee, myös kattojen koolaus on aloitettu.
Ikkunaan kokeilimme, miltä uudet ikkunapokat näyttävät.
Isoon kamariin on ilmestynyt myös vaatehuoneen seinät. Vaatehuoneesta on tarkoitus tehdä
vähän niin kuin walk in -tyylinen, eli kaapit olisivat toisella puolella ja toisella puolella olisi tyhjää pukeutumistilaa, jokin rahi tai istuin ja takaseinässä suuri peili. 
 Eteiseen on tulossa alakerran vessa portaiden viereen. Sitä tehdään tällä viikolla. Eteiseen jää myös hirsiseinää näkyviin, kuten tupaan, portaikkoon ja alakerran vessaankin.
Oviaukko johtaa pikkukamariin.
Tämä oviaukko johtaa puolestaan keittiöön. 
Semmosia kuvia tällä kertaa. Yläkerran huoneista laitan oman postauksen, kunhan ehdin. Mukavaa loppuviikkoa! :) 

4 kommenttia:

 1. Aivan upea tupa mahdollisuuksia täynnä. Pidän kovasti myös noista jokikivistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Pohjaratkaisu on talossa kyllä todella hyvä ja jokikivet on kyllä jotenkin niin kauniita. :)

   Poista
 2. Vastavierailulla täällä! :) Kiva blogihan täältä löytyi. Todella kauniit nuo jokikivet, heti ihastuin :) Jään seurailemaan tänne ! :) Psssst. huomenna alkaa blogissani arvonta, Tervetuloa osallistumaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit! :) Kiitti vinkistä, täytyypä osallistua. :)

   Poista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡