☆

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Enkelin siivet ja muita virkkailuja

Käsitöiden tekeminen, askartelu ja kaikenlainen näprääminen on mun tapa rentoutua. Piirtänyt, maalannut ja askarrellut oon pienestä pitäen. Välillä aika ei tuntunut kuitenkaan riittävän muiden juttujen ja harrastusten takia. Viime vuosina oon taas innostunut enemmän käsitöistä varsinkin virkkaamisesta, kutomisesta (meillä päin neulominen on kutomista) ja muusta askartelusta, vaikka aikaa ei opiskelujen ja muiden asioiden takia liikaa ole edelleenkään. :)

Viimeisin virkkausprojekti oli Novitan Huopanen-langasta virkkaamani enkelin siivet. Valkoinen lanka oli kaupasta loppu, enkä malttanut odottaa, että sitä olisi tullut lisää, joten tein siivet beigestä langasta. Siivet virkkasin kolminkertaisella langalla ja valmiit siivet huovutin pesukoneessa. Pesukoneessa huovuttamista en ollut tätä ennen koskaan kokeillutkaan, mutta hyvin onnistui.

 Siivet ompelin yhteen ompelulangalla ja koristelin pitsinauhalla ja napilla. 
Ihanan pehemeiltä näyttävät ja tuntuvat myös, mutta silti pitävät hyvin muatonsa.
Olkahihnat virkkasin valkoisesta ontelokuteesta. Nyt siivet koristavat yhtä keittiön tuolia, joka sekin on Myllyhaan kaluste. :) Niin ja pakkohan niitä oli sovittaa omaan selkäänkin, ihan siis kokeilumielessä, hyvin sopi, mutta lapsille tai koristeeksi taitavat sopia vielä paremmin. ;) Tykkään kyllä näistä siivistä tosi paljon, täytyy varmaan tehdä toisetkin kaveriksi..


Viime keväänä virkkasin ontelokuteesta maton keinutuolin alle ja säilytyskoreja muun muassa kuistin hyllylle. Kuteen ostin Kauhavan Kangasaitasta ja ohjeet löysin  heidän nettisivultaan: Asteri-matto ja samannimiset korit.
Kaneli oli erittäin kiinnostunut virkkauksesta, kuten kaikesta  muustakin, mitä ympärillä tapahtuu. :)
Vanhat avaimet ovat Myllyhaan lähellä olleiden vanhojen ulkorakennusten avaimia.
Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua! ♡

2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä, että käsityöt on tosi rentouttavia, ainakin silloin kun on tarpeeksi aikaa eikä tule stressiä niiden valmistumisesta :) Mulla on työlistalla tuollainen samantyyppinen matto, täytyypä verrata omaa ohjettani ja tuota sun käyttämää ja katsoa vielä kumpi olisi parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun jätit kommentin! :) Joo tuo oli ainakin tosi selkeä ohje, Kannattaa käydä kurkkaamassa!

      Poista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡