☆

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Näin Myllyhaka pysyy lämpöösenä

Nyt vähän tietoa siitä, miten Myllyhaka pysyy lämpöösenä myös kylmimmillä pakkaasilla. Kun pohdimme erilaasia lämmitysjärjestelmiä, päädyimme aika nopeasti lopputulokseen, joka oli lattialämmitys ja hake. Lattialämmitys on asennettu jo lähes kaikkiin huoneisiin, joten on jo aikakin kertoa siitä. :) Meillä lattialämmitys on Uponorin, mutta muitakin vaihtoehtoja toki löytyy.
Lattialämmitystä asennettaessa harvalaudoituksen päälle naulattiin alumiiniset lämmönluovutuslevyt, joiden pokkauksiin upotettiin 20mm muoviset lämmitysputket. Näissä putkissa kiertää vesi, joka lämmitetään metsähakkeella. Metsähake on meille hyvä vaihtoehto, sillä sen suhteen ollaan omavaraisia. Pannuhuone ja lämmityskattila tulevat meillä vanhaan navettaan. Navetasta lämmitetty vesi kulkee 50m pitkää lämpökanaalia pitkin taloon.
Lisäksi lämpöä saadaan haluttaessa myös vanhoista pönttöuuneista ja takasta.
Loppuun vielä täytyy todeta, että on mukava huomata, miten paljon teitä blogissa vierailee ja jotkut ovat liittyneet lukijoiksikin, kiitos siitä! <3 Liittykäähän vaan muutkin tai jättäkää jokin merkki vierailustanne, on aina mukava kuulla muiden mielipiteitä ja tietää keitä täällä vierailee. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡