☆

tiistai 25. helmikuuta 2014

Keittiöunelmia

Tässä on nyt tämä lupaamani keittiöpostaus. Keittiötä sanotaan kodin sydämeksi, mutta mielestäni kodin sydän on paikka, jossa vietetään eniten aikaa yhdessä. Meillä se tulee olemaan tupa. Keittiö on silti minulle todella tärkeä osa kotia, sillä kokkailu ja varsinkin leivonta ovat lähellä sydäntäni. :) Tässä muutama kuva keittiöstä viime kesältä. Keittiöön emme tehneet kesällä mitään muutoksia, sillä syksyllähän se purettiin pois.

Uutta keittiötä aloimme suunnitella jo kesän aikana, kun huomasimme, miten itse tilaa käytimme. Katselin paljon eri firmojen keittiöitä, ovimalleja yms. Kun suunnitelmat alkoivat olla selviä ja kuva omasta keittiöstä alkoi hahmottua, menimme erääseen keittiöfirmaan, jolla oli uusi, juuri täydellinen, ovimalli sekä ihanat vetimet meidän keittiöömme. Keittiösuunnittelijalle kerroin oman visioni ja hän kertoi omia ideoitaan. Käynti oli helppo, sillä tiesin hyvin tarkkaan itse, mitä halusin. Sitten jäimme odottamaan piirustuksia ja tarjousta unelmien keittiöstä. Piirustusten saavuttua keittiö näytti juuri siltä, miltä olin sen kuvitellutkin näyttävän. Vitriininurkkaus ja haaveilemani matala taso ikkunnan eteen penkkinä toimimaan näyttivät todella hyviltä. Uudessa keittiössä myös kodinkoneiden paikat hellaa lukuunottamatta vaihtavat paikkaa ja myös tiskiallas, Otsosonin valkoinen, suuri, kivikeramiikkaa oleva allas, vaihtaa paikkaa toisen ikkunan eteen. 
Näistä kuvista ei saa juuri käsitystä ovimallista (valkoista väriä ja pyöreitä vetimiä lukuun ottamatta), mutta näkyy niistä silti, miten kaapit ja laatikot ryhmittyvät. Taso meillä tulee olemaan puukuosinen laminaatti, eikä musta niinkuin kuvissa. Jääkaapin viereen teemme itse avohyllyjä talon vanhoista lankuista. Lattiaan tulee lankkumallinen laminaatti ja ikkunatkaaan eivät ole tuollaiset kuin kuvissa. Älkäähän siis niitä liikaa tuijotelko. :)

Nyt sen sijaan paluu todellisuuteen ja muutama kuva siitä, miltä keittiömme näyttää tällä hetkellä :)
Vanhempi kuva, ekovillat vielä näkyvissä
Levyt on saatu seiniin ja lattiaan
Näkymä eteiseen päin
Kuvassa näkyy kellariin johtava ovi ja tupaan johtava oviaukko
Tähän loppuun vielä muutama kuva leivinuunista, joka jää entiselle paikalleen, mutta pienen pintaremontin sekin joutuu käymään läpi. :) Nyt siitä on vasta nakuteltu vanha rappaus pois. Leivinuunista lisää myöhemmin, kun projekti sen osalta etenee.
Huomenna keittiösuunnittelija tulee ottamaan keittiöstä vielä paikan päälle mitat ja perjantaina menemme myymälään sopimaan yksityiskohdista. Sitten saadaan keittiö vihdoinkin tilaukseen. :)

2 kommenttia:

  1. Vastavierailu kannatti! Sinulla on ideaa tässä blogissa; mukava päästä seuraamaan mitä Myllyhaassa jatkossa tapahtuu! :)

    VastaaPoista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡