☆

lauantai 8. helmikuuta 2014

Tähän mennessä tapahtunutta

Tässä nyt lyhyt kuvaus siitä, mitä talolla on tapahtunut syksystä tähän päivään mennessä.
Aluksi oli tosiaan purkuhommien vuoro ja purkutöitähän riitti. Purkuhommat alkoivat heti syyskuussa. Talosta purettiin pois vanhat lattiat, muutama komero, seiniä ja sen sellaista. Rakennusinsinöörin kanssa suunniteltiin isompia muutoksia ja hän teki meille uudet piirustukset. Lokakuussa kävi imuriauto tyhjentämässä purut lattioiden alta ja katosta. Suunnittelimme itse valaisinten yms. pistorasioiden paikat ja merkkailimme niitä jo sähkömiestä varten. 
Eteisen, makuuhuoneen ja pesutilojen lattioihin tehtiin uudet perustukset käsivoimin. Eli ensin piikaattiin vanhat betonit pois, sen jälkeen kaivettiin noin 40cm syvät kuopat, mikä ei ollut aivan helppoa, sillä maa oli raskasta savimaata. Sen jälkeen kuopat täytettiin soralla, jälleen käsivoimin. Sora tasoitettiin ja tiivistettiin, minkä jälkeen vuorossa oli lattioiden valu. Niin ja nämä työvaiheet hoidettiin, valun tasoitusta lukuunottamatta, itse ja kökkävoimin. Minä hoidin lähinnä suunnittelupuolta, sillä opiskelujeni vuoksi olin pääasiassa Jyväskylässä. 

Tässä nyt kuvia työvaiheista. Kuvissa sama tila eri vaiheissa. Valitsin tähän niitä tiloja, joissa muutos on suurin. Koittakaahan saada kuvista selvää :) 

                                             Pesutilat

                                                Eteinen

 


Yläkerran laajennettu kämppä. Huonetta laajennettiin sivukkaaseen eli kylmänä olleesseen varastotilaan.


 Näin loppuun täytyy kyllä todeta, että onneksi ei olla enää noissa alkuvaiheissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡