☆

perjantai 14. helmikuuta 2014

"Muista mistä oot kotoosin"

"Muista mistä oot kotoosin". Näin sanoi eräs puhuja puheessaan, kun ikäluokkani pääsi ylioppilaaksi, lukio oli takana ja suuri maailma edessä. Tämä lausahdus on kaikunut päässäni siitä asti ja muistui mieleeni taas tänään. Kyllä sen huomaa, että kotipaikkakuntaa ikävöi, kun asuu muualla. Eikä pohojalaasuuresta pääse eroon, vaikka yrittäisi. Kun suunsa avaa, niin kotiseutu selviää, on se murre sen verran vahva. Mietinkin, miksei kotiseutu voisi näkyä muuallakin kuin puheessa, esimerkiksi sisustuksessa ja myös kotipaikkakunnalla. 

Yleensä on tapana ostaa paikallisten käsityöläisten ja pienyrittäjien tuotteita lahjaksi tai viemisiksi jollekin toisella paikkakunnalla asuvalle tutulle tai sukulaiselle. Suhteellisen harvoin näkee pienyrittäjien tuotteita paikkakuntalaisten kotona. Tämä tuli mieleen, kun olin itse etsiskelemässä lahjaa toisella paikkakunnalla asuvalle. Niimpä niin, itse en ole yhtään muita parempi. :) Mutta aion nyt muuttaa tapani. Eivätkö esimerkiksi paikalliset pohjalaiset tuotteet sopisi erittäin hyvin siihen ympäristöön, joka on toiminut näiden tuotteiden inspiraation lähteenä? Tämä on minun mielipiteeni, mutta teidän muidenkin mielipiteitä olisi kiva kuulla. :)

Tänään siis vierailin muun muassa Mummadesignissa, paikallisessa puodissa, jossa myydään todella hienoja paikallisia pohjalaisia käsityötuotteita. Täältä lähti mukaan myös lahja, mutta jotakin olen ostanut jo ennemmin myös itselleni ja nimenomaan Lapualla sijaitsevaan kotiin, joka nyt on tosin remontissa. Suosittelen tuotteita kyllä kaikille maalaisromanttisesta sisustuksesta tai pohjalaisuudesta kiinnostuneille sekä pellavatuotteiden ystäville. Tuotteet sopivat hyvin kyllä muillekin kuin pohjalaisille, mutta varsinkin heille. ;) Jos et pääse paikan päälle katselemaan, niin tuotteita saa tilattua myös täältä

Itse olen kyllä niin ihastunut näihän kuoseihin ja ne sopivat meille mielestäni todella hyvin, vanhojen esineiden ja huonekalujen seuraksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡