☆

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Viimeistelyä vaille valmiit eteinen ja kuisti

Eteisestä ja kuistista ei ole ollutkaan vielä kuvia, joissa olisi muutakin näytettävää kuin tapetoidut/paneloidut seinät. Viime viikolla siivottiin ja kalustettiin myös nämä tilat, joten nyt on jotakin päivitettävää näidenkin tilojen osalta. Eteinen muuttui alkuperäisestä siten, että yksi kiinteä komero poistettiin ja sen tilalle tuli koko seinän mittainen kaappirivistö. Hirsiseinä kaivettiin esiin. Vessaa suurennettaessa myös vessan oviaukko ja seinä siirtyivät, mikä vaikutti tietysti myös eteisen ulkonäköön, sillä vessa on periaatteessa eteisessä. Yläkertaan johtavassa portaikossa oli myös ennen ovi, mutta ovi poistetiin, kuten myös sen yläpuolella ollut seinänpätkä. Nyt portaikko on avoin ja valoisampi. Niin, ja koko eteisen lattia tehtiin valua myöten alusta. Remontin purkuvaiheessa eteisessä olikin vain suuri kuoppa lattian paikalla. Vertailun vuoksi aluksi pari vanhaa kuvaa viime kesältä ja pari purkukuvaa.

Keskimmäinen ovi on nytkin samassa kohdassa ja komeron ovi on uusiokäytössä toisena pariovena.
Kuvassa oikealla oleva ovi johti vessaan ja vasemmalla olevan oven takana olivat yläkertaan johtavat portaat.
Pari purkukuvaa, jotka on otettu 12.10.2013. 
Ja sitten takaisin nykyisyyteen. :)
Suora näkymä tupaan ja matkan varrella on myös vessan ovi uudella paikalla.
Portaat on vielä käsittelemättä, joten niillä lojuu kaikenlaista remppakamaa.
Vanha singer ja tuoli ovat Myllyhaasta peräisin. Singerin kansi on vaan lukossa, mutta avaimen paikkakin on onneksi jo tiedossa.
Vanha puhelin on hankittu aikoinaan jo aika ensimmäisten joukossa, kun puhelinnumero oli 23.
Kaappien kanssa oli vähän hankaluuksia, kun listat olivatkin eri sävyiset kuin kaappien ovet. No onneksi firmasta osattiin sanoa ovien värikoodi, jotta sain maalattua listat samanvärisiksi. Muissa kuvissa, paitsi tietysti tässä, listat on jo maalattu. 
Siirrytään sitten kuistiin. Seuraavassa postauksessa mennäänkin sitten ihan pihalle. :) Kuistissa suurin muutos oli lattian täydellisen uusimisen lisäksi myös seinäpaneelauksen uusiminen. Paneelit olivat ennen pystysuuntaan ja huomattavasti kapeampia sekä vaaleansinisiä. Myös kaikki kolme ovea uusittiin, ulko-ovi, pesuhuoneeseen johtava ovi, kuten myös eteiseen johtava ovi. Nämä ovet tuottivatkin suhteellisen paljon päänvaivaa, sillä kaikki olivat erikoismittaisia. Kuisti on niin matala, että ovien korkeus sai olla vain 200cm normaalin 210cm sijaan. Onneksemme saimme hyvään hintaan mittatilauksena ulko-oven ja pesuhuoneen oven samasta firmasta, josta tilasimme ikkunatkin. Eteiseen johtavan oven löysimme paikallisesta liikkeestä, jossa niitä oli vain yksi hallin perimmäisessä nurkassa.

Vanhat avaimet ovat Myllyhaasta.
Söpö laatikollinen penkki löytyi paikallisesta liikkeestä ja oli juuri sopivan kokoinen meidän kuistiin. Pehmuste siihen vain pitäisi vielä tehdä.
Sisustustarraan sai valita oman talon rakennusvuoden. Niin, ja tarra on kyllä suorassa, kuvakulma on vaan hieman hankala.
Mitäpä tuohon yllä olevaan tekstiin enää lisäämään..♡

5 kommenttia:

 1. Terveisiä Norjasta,hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
 2. Onpa komea lattia. Muistatko vielä minkä valmistajan? Tosi kaunis koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo lattiasta kysytään minulta usein. Se on siis laminaattia ja ostettu RTV:stä. Merkki on Meister, mallisto on tilausmallisto LD300 ja värisävy/kuosi on Medium Oak.

   Poista
 3. Kiitos. Täytyy käydä paikan päällä kuolaamassa. Tosi komea :) Mukavaa joulun odotusta.

  VastaaPoista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡