☆

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Pesuhuone/kodari

Noniin nyt on meidän uus pesuhuone/kodinhoitohuone viimeistä silausta vaille valmis. :) Myllyhaassa ei alunperin tietenkään ollut sisällä suihkua eikä kodinhoitohuonetta oltu keksittykään. Myöhemmin pesuhuone kuitenkin tehtiin siten, että kuisti oikeastaaan puolitettiin ja toisesta puolesta tuli pesuhuone, jonne on kulku kuistista. Tässä pesuhuoneessa oli siis suihku, pyykkikoneen paikka, pieni sisäsauna sekä työvaatteita varten komero/pieni vaatehuone. Tässä vanhoja kuvia alkuperäisestä pesuhuoneesta viime kesältä sekä kuvia sen purkuvaiheista.

Pesuhuoneen remonttia suunnitellessamme tulimme siihen tulokseen, että me emme 
tarvitse sisäsaunaa, sillä pihasaunassa on paremmat löylyt. ;) Tarvitsimme myös edes jonkinnäköisen pienen kodinhoitohuonetilan. Päädyimme siis siihen, että pesuhuone ja kodari ovat samaa huonetta ja tilanjakajina toimivat kodarin kaapistot ja niitä suojaamaan tulevat kiinteät suihkuseinät. Suihkuseinät pitäisi tulla tällä viikolla, joten niitä ei vielä näistä kuvista löydy.

Pieniltä ylläreiltä ja vastoinkäymisiltä ei kuitenkaan vältytty pesuhuoneen rempan yhteydessä. Mitään vakavaa ei siis ollut, mutta saumausaineiden sävyt eivät oikein ehkä olleet sitä mitä niiden piti olla. Jokikivilaattojen tiesin myös vähän muuttuvan sekä väriltään että muutenkin ulkonäöltään, kun ne saadaan seinään. Silti oli pieni shokki huomata, että kivet eivät nyt olleetkaan valkoisia, kun niihin oli laitettu suojaöljy ja ne oli saumattu. No siitä selvittiin. Asia vaati vaan hieman totuttelua. :D Toisaalta nythän kivet näyttävät jotenkin aidommilta ja elävämmiltä, sillä aitoja kiviähän ne ovatkin. :) No toinen vielä korjaamaton ongelma on, että korkeat kaapistot oli asennettu juuri täysin väärään järjestykseen ja ovetkin aukeavat väärään suuntaan. Eipä tässäkään enää mitään, firmasta  onneksi myönnettiin, että se oli heidän mokansa ja sieltä tullaan korjaamaan asia loppuviikosta. No loppuviikosta kodarikin on toivottavasti sellainen kuin sen pitikin olla. :) Tässä kuvia nyt tämänhetkisestä pesuhuoneesta/kodarista, jossa kaapistot ovat siis väärinpäin ja vetimet sekä suihkuseinät vielä uupuvat. Se täytyy kyllä vielää sanoa, että suihkuihin ollaan kyllä tosi tyytyväisiä! Varsinkin pitkät hiukset omistavana niiden peseminen käy tosi näppärästi kunnon kokoisen suihkulautasen avulla ja huomattavasti paremmmin kuin napon ja pesuvadin avulla pihasaunassa. ;) Kuvissa huonosta valaistuksesta johtuen laattojen väri on hieman tavallista tummempi.
Ero ennen ja jälkeen saumausaineen. Alhaalla siis ei vielä ole saumausainetta.

Lähikuva lopputuloksesta

2 kommenttia:

  1. No ei voi taas kuin ihmetellä, ällistellä ja ihastella! ♥ Lopputulos on kyllä huikea!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos jälleen! <3 Nyt tila on ainakin meille toimivampi kuin ennen. :)

    VastaaPoista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡