☆

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Suihkulähde terassin luo

Sää on ollut täällä kyllä kaikkea muuta kuin kesäinen. Kovasti on tuullut ja lähes joka päivä on myös satanut. Ulkoa en olekaan nyt ottanut tuoreita kuvia, koska sää ei ole oikein sitä sallinut. Hieman kyllä tympii, kun tuuli riepoo kaikkea kesäkukista juuri auenneisiin omenankukintoihin.

No josko se kesäisempi sää jossakin välissä löytäisi tiensä tännekin.. :)
Sitä odotellessa tässä kuvia suihkulähdeprojektistani, jota tein toukokuussa. Mikään puutarhuri en ole enkä kukista tai kasveista vielä kovin paljon tiedä, luonnonkukkien nimiä lukuun ottamatta, mutta koko ajan yritän oppia lisää. Suihkulähteitä olen aina ihaillut ja nyt sain sellaisen vihdoinkin myös omaan pihaan. Kuvista suurin osa on tällä kertaa napattu kännykällä.
Innokas apuri valmiina auttamaan..
Projektin aluksi kävimme hakemassa sopivan kiven pellon reunasta.
Myös muutama muu hieman pienempi kivi kannettiin paikoilleen. Sen jälkeen mallailin ja pyörittelin allasta, kunnes se näytti mielestäni olevan hyvin. Sitten alkoi kuopan kaivaminen. 
Ja lopuksi allas vaan kuoppaan.
Suihkulähde on tosiaan terassin luona ja aseteltu siten, että se näkyy myös sisälle terassin ovesta. Kuvassa myös aiemmin esitellyt kasvilaatikot ja mansikkamaa.
 Elämän pieniä iloja on sekin, että mansikan taimissa on lähes kaikissa kukkia. Saadaan jo ehkä tänä kesänä maistella oman maan mansikoita. :)
Maata ja multaa suihkulähteen ympärille ja kasvit paikoilleen. Ison kiven vasemmalla puolella on kaksi pionia, vaaleanpunainen ja valkoinen. Kiven toisella puolella on valkoinen alppiruusu, sinisiä kevätkaihonkukkia, pari himalajankatajaa, tähtikelloja ja liljojen sipuleita. Suihkulähteen takana
on särkynytsydän, jonka alku näyttää näissä kuvissa hyvin kummalliselta, koska mukana on vanhoja versoja. Nyt uudet alut ovat kuitenkin kasvaneet jo aika isoksi eikä vahoja versoja enää näy. Näyttää myös siltä, että kasvi kukkii jo aika pian.
Pari heinäseivästä laitettiin maahan ja niihin kannakkeet sekä lyhdyt. Kuusiaidan juurelle siirsin puarin takaa ketunleipää vasempaan kulmaan ja kieloja oikeaan kulmaan. Laitoin ison kiven ja suihkulähteen väliin kangasta estämään rikkakasvien kasvun. Kankaan päälle ripottelin pientä valkoista koristekiveä.
Sen jälkeen kärräsin kottikärryillä pihan toiselta puolelta kiviä, joita asettelin suihkulähteen reunoille ja kukkapenkin reunoille. Tässä kuvassa myös aurinko suvaitsee näyttäytyä.
Katajien eteen pienelle multa-alueelle kylvin kesäharson ja valkoisen silkkiunikon siemeniä. Alueen rajasin hieman pienemmillä kivillä, kuten seuraavasta kuvasta näkyy.
Jonkin koristeen halusin suihkulähteen reunalle, joten kaupasta lähti mukaan nukkuva enkeli.
Olen kyllä aivan ihastunut näihin alppiruusuihin. Täytyy varmaan ensi kesänä istuttaa niitä lisää jonnekin muuallekin. Tämä kuvassa näkyvä lajike ei kasva kovin isoksi ja sopii sen vuoksi hyvin tähän suihkulähteen luo.
Alppiruusun edessä on kolme kevätkaihonkukan tainta, joiden toivon aikanaan levittäytyvän alppiruusun alle. Kevätkaihonkukka on perinteinen varjoisassa paikassa viihtyvä perenna, jossa on pienet kauniit siniset tai valkoiset kukat. Kaunis ja herkkä ja muistuttaa mielestäni myös hieman lemmikkiä. 
Lopputulos näyttää tältä tai siis näytti 20.5. Nyt alppiruusun kukinta on jo ohi, mutta muut kasvit ovat kasvaneet hienosti, jopa pionit, joiden kasvamista hieman jännitin.
 Osa kasveista aloitteleekin kukintaa hyvin pian. Liljat vaan eivät ole vieläkään nostaneet varttaan mullasta..
Suihkulähteen ympäristö ei ole vieläkään täysin valmis, vaan tulee varmasti vielä muuttumaan. Lisäilen sinne kasveja vähitellen sitä mukaa, kun tiedän mitä mihinkin haluan tai mikä missäkin menestyy. Tuoreita kuvia tästäkin alueesta
lisää myöhemmin, kun on jotakin kuvattavaa. :)

Mukavaa alkavaa viikkoa! ♡

23 kommenttia:

  1. Tuo suihkulähde tuo ihanaa veden liplatusta vaikka aamuteetä nauttivalle, tosi kiva :) On ihana istutella kukkia ja odottaa kun ne lähtee kunnolla kasvamaan!! Mukavaa uutta viikkoa, en edes jaksa enää miettiä koska se kesä tulee kun näyttää nyt aika vaikeeta olevan.. Tuulta täälläkin on ollut joka päivä, eikä mittari yli 20 asteen jaksa nousta mikään päivä. Kurjaa kyllä mutta jos sitte heinäkussa taas hikoillaan :) Toivotaan niin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, veden liplatusta on kyllä mukava kuunnella. :) Tänään oli täällä suht lämmin päivä, vaikka ei mittari 20 asteeseen noussutkaan, mutta aurinko paistoi, toivottavasti oli aurinkoista sielläkin.

      Poista
  2. Hieno allas ja kukat sen ympärillä. Nuo valkoiset pikkukivet sopivat hyvin reunustamaan allasta. Itse tässä tuskailen, kun kaikki kukat kuolee, mä olen niin surkea tuossa hoitamisessa:)
    Ihanin juttu kyllä tässä postuksessa taisi olla kuitenkin tuo eka kuvan kisu<3 Ei pahalla:)

    VastaaPoista
  3. Jostain tänne blogiisi eksyin ja tykästyin, joten liityinpä lukijaksi. :)

    VastaaPoista
  4. Hieno!
    Kivet, isot ja pienet tuovat mukavasti elävyyttä kukkien ja veden kanssa. Meillä oli samanlainen suihkulähde, mut otin pois pikkupojan vuoksi, mut voi olla et joskus laitankin takaisin.. kun pikkumies kasvaa..:D
    Innokas apuri on söpö ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No mutta laitahan se joskus sitten takaisin, voi olla toisaalta kivaa vaihteluakin, kun se on hetken poissa. :)

      Poista
  5. Kauniisti toteutettu loppuun asti! Vesi on niin ihana elementti ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samaa mieltä olen, että vesi on kyllä kiva elementti. :)

      Poista
  6. Wautsi wau, upealta näyttää!! <3

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana! Olet kyllä osannut suunnitella tosi nätin tuosta piahnne vesi-aiheesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Vähän se tosiaan tuosta varmaan vielä muuttuu, mutta ihan kiva se on näinkin. Toivottavasti näät sen joskus livenä. ;)

      Poista
  8. Upea suihkulähde ja tosi kauniisti aseteltu kukat sekä kivet ympärille. Kauniin yksinkertaista :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos! Niin ovat kyllä, täytyy varmaan hankkia niitä pari lisää jonnekin muualle puutarhaan. :)

    VastaaPoista
  10. Ihania puutarha-askarteluja teillä ollut siellä, kaunista saatu aikaan! Ja tuo teidän apuri on kyllä ihan paras! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! :) En tiedä onko apurista juuri apua, mutta seuraa ainakin on. :D

      Poista
  11. Ihana idea! Meillä pihahommat vielä ihan alussa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin meilläkin periaatteessa on, kun nurmikkokin vielä puuttuu, mutta jotain on nyt kuitenkin tehty. :) Suunnitelmia olisi, mutta ei aikaa toteuttaa.

      Poista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡