☆

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannussauna

Tänä vuonna vietämme juhannusta kaveriporukalla täällä Myllyhaassa. Mukava saada kavereita kylään niin kauempaa kuin vähän lähempääkin. Luvassa on siis rentoa olemista, grillausta ja tietysti saunomista meidän pihasaunassa Pätsissä. Tämän takia meillä oli eilen siivouspäivä ja mies pesi ja kuurasi myös tietysti saunan ja vilpolan. Minä vastasin talon siivouksesta ja saunan somistuksesta. Pihaakin laitettiin vähän kuntoon. Tässä kuvia meidän juhannussaunan ja vähän pihankin tunnelmista.
Koristeluissa hyödynsin oman pihan luonnonkukkia (koiranputkia ja kieloja), koivunoksia sekä vanhoja tavaroita, jotka hain puarista. Koiranputket ja koivunoksat tuoksuvat mielestäni tosi hyville ja aivan juhannukselle. :)
Siitä tulikin mieleen, että vihdat täytyisikin vielä tehdä huomiseksi. Vihtomiskulttuuri on ollut miehelle hieman vieras, mutta hänkin on nyt jo tottunut siihen. Itse olen oppinut vihtomaan isovanhempieni toimesta mökillämme jo pikkutyttönä ja paappani on opettanut minut myös tekemään sen oikein tehdyn ja aidon koivuvihdan. Vihtomisesta jää myös saunaan niin hyvä ja kesäinen tuoksu. :)
Nyt lähden vielä leipomaan raparperi- ja mustikkapiirakan. Nautitaan juhannuksesta, mukavasta seurasta, saunotaan ja syödään hyvin, ei se sääkään niin huono ole, ei ainakaan huomenna lauantaina. :)
Oikein hyvää juhannusta! ♡

23 kommenttia:

 1. Ihanaa ja rentouttavinta juhannusta sinne Marianne ja muut rakkaat toverit! ♡

  VastaaPoista
 2. Eikä muuten tuon idyllisempää juhannussaunaa taida löytyä mistään!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no kiitos! Teidänkin pitää joskus tulla testaamaan sitä. ;)

   Poista
 3. Eikä muuten tuon idyllisempää juhannussaunaa taida löytyä mistään!♡

  VastaaPoista
 4. Kyllä ulkosaunan löylyjä ei voita mikään! Mekin vastoimme eilen aaton saunassa ja nautimme lämpenevästä tuulesta pihakeinussa istuen.
  Hyvää ja onnellista juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja vihtominen/vastominen kuuluu myös kesällä pihasaunaan. :) Toivottavasti teillä oli mukava juhannus!

   Poista
 5. Ihanan näköistä♡ Tulee rakennuksista mieleen mustavalkoiset elokuvat ja vanhan kansan juhannus:) Vieraasi pääsevät ihanaan tunnelmaan ja paikkaan. Ihana♡ Mukavaa juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jonna, sauna on kyllä ihana ja miehen isovanhemmat ovat pitäneet siitä hyvää huolta. :) Toivottavasti teilläkin oli kiva juhannus! :)

   Poista
 6. Oi, kylläpä näyttää ihanalta tuo teidän saunanne ♥ Tosi kivasti olet myös koristellut luonnonkukilla ja koivun oksilla tuon saunan edustan. Kyllä tuolla kelpaa saunoa!! Hyvää Juhannusta, Marianne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse! Luonnosta saa kyllä kauniita ja hyvinkin edullisia koristeita. :) Toivottavasti myös teillä oli oikein mukava juhannus! :)

   Poista
 7. Ooh, mitä kuvia ja maalaistunnelmia!! <3 Kivaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 8. Ihana juhannustunnelma. Hauska nimi teidän saunalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha, sen niminen se on aina ollut, ja aika osuva on nimi minunkin mielestäni. :D

   Poista
 9. Voi elämä teillä on kaunista maalaismiljöötä! ♥

  VastaaPoista
 10. Voi miten kauniita juhannuskuvia! Koko blogisi on aivan ihastuttava ja lisäsin sen juuri itselleni suosikkeihin, jotta löydän tänne jatkossakin. Googlettelin laskosverhoja ja löysin sattumalta tämän blogin. Hyvää kesänjatkoa! -Muhku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kiitos myös mukavasta kommentistasi ja tervetuloa seuraamaan blogia jatkossakin! :)

   Poista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡