☆

lauantai 25. lokakuuta 2014

Virkatut Ballerina-keksit

Pöllöjen jälkeen teki mieli virkata jotain pienempää ja nopeammin valmistuvaa. Päätinkin virkata jo ennemmin blogissakin esittelemälleni leivokselle jotakin seuraksi. Kaupassa keksihyllyä ohittaessani silmiin pistivät Ballerina-keksit (jotka jäivät kyllä tällä kertaa kaupan hyllylle :D ). Muissakin blogeissa on paljon erilaisia keksien virkkausohjeita, mutten ole koskaan törmännyt Ballerina-keksin ohjeeseen. Niinpä päätin eilen kehitellä niihin itse ohjeen samalla virkatessani ja tällainen siitä tuli.
Sisuskerros. 1. krs: Tee aluksi magic circle eli "taikaympyrä" ja virkkaa siihen 3 ketjusilmukkaa ja 9 pylvästä, eli yhteensä 10 pylvästä. Sulje kerros virkkaamalla piilosilmukka kolmanteen ketjusilmukkaan ja kiristä ympyrä.
2. krs: Virkkaa 2 ketjusilmukkaa ja sen jälkeen 2 puolipylvästä jokaiseen edellisen kerroksen pylvääseen. Puolipylväät virkataan edellisen kerroksen pylväiden silmukoiden takareunaan. Hieman hankala selittää, toivottavasti saatte selvää kuvasta. :) Sulje kerros taas piilosilmukalla.
3. krs: Virkkaa 1 ketjusilmukka. Virkkaa vuorotellen 1 ja 2 kiinteää silmukkaa edellisen kerroksen puolipylvääseen normaalisti hyödyntäen koko silmukka. Sulje kerros piilosilmukalla.
Päällimmäinen kerros. 1 krs: Tee riittävän suuri taikaympyrä. Virkkaa ympyrään 2 ketjusilmukkaa sekä 19 puolipylvästä ja sulje kerros piilosimukalla. Kokeile päällistä sisuskerroksen päälle ja kiristä taikaympyrää sen verran, että sisuskerroksen "hillo" näkyy sopivasti.
2krs: Virkkaa 1 ketjusilmukka. Virkkaa vuorotellen 1 ja 2 kiinteää silmukkaa edellisen kerroksen puolipylvääseen. Sulje kerros piilosilmukalla.
Pohja. Pohja tehdään, kuten sisuskerroskin paitsi 2-kerroksessa silmukat virkataan normaalisti hyödyntäen koko edellesen kierroksen silmukka.
Päättele langat ja ompele kerrokset yhteen.
Tässä vielä näitä valmiita tuotoksia. Toivottavasti ohje oli ymmärrettävä. Kannustan myös kokeilemaan sitä rohkeasti, ei ole kovin vaikea. :) Lankoina käytin akryyli- ja puuvillalankoja ja koukun numero oli neljä.
Näin sai leivos seuraa. :)

Hyvää viikonlopun jatkoa! ♡

9 kommenttia:

 1. Tulipa ihanat keksit; noita pitänee varmaan itsekin kokeilla! :) Samalla systeemillä valmistuisi myös Dominoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kokeile ihmeessä! :) Totta, sama ohje taipuu myös Dominoiksi.

   Poista
 2. Ihania koristekeksejä! Minustakin on kivaa suunnitella omia käsityöluomuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo on se kyllä kivaa, varsinkin, jos lopputulokseenkin on tyytyväinen. :)

   Poista
 3. Kiva ohje, jota täytyykin kokeilla joku päivä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kivasta ohjeesta :) tein näitä sekä dominoita ohjeellasi sekä linkitin ohjeesi blogiini, voit käydä kurkkaamassa https://kotikasa.wordpress.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että ohjeista oli sinulle iloa! :) Pitääpä käydä kurkkimassa ja kiva, kun jätit kommentin! :)

   Poista
 5. Näistä herkuista ei tule huono omatunto.. :) Onpa kyllä syötävän hyvännäköisiä pikkuherkkuja! Kiitoksia ohjeesta, tulevaa viikonloppua ja virkkauskokeiluja jännityksellä odottaen...

  VastaaPoista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡