☆

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Leivontaa syksyn antimista

Taas on vierähtänyt viime postauksesta aika kauan aikaa.. On ollut hieman kiireitä muun muassa opetusharjoittelun takia. Harjoittelu loppuukin jo ensi viikolla ja pääsen viettämään syyslomaa kotikonnuille. :) Äsken istuin koneen ääreen sillä ajatuksella, että laitanpa tänne pitkästä aikaa kuvia keittiöstä, jonne on myös saatu verhot ikkunoihin. No, jälleen kävi niin, että kamera olikin eri paikkakunnalla. En siis nyt voinut tehdä keittiöaihesta postausta, mutta sellainen on tulossa sitten ensi viikolla.

Koneelta löytyi kuitenkin muutama viikko sitten viikonloppuna otettuja leivontakuvia. Tuolloin päätin tehdä kaura-omenapaistosta ja mustikkapiirakkaa. Pidän muutenkin leipomisesta, mutta olen erittäin huono ottamaan kuvia leipomuksista tai varsinkin eri työvaiheista. Kun aloitan leipomisen, tykkään tehdä herkut rauhassa alusta loppuun enkä pysähtyä ottamaan niistä kuvia välillä. Sitten, kun leipomukset ovat valmiita, ne ovat jo hyvin nopeasti pöydässä ja suussa. :) Tällä kertaa kaura-omenapistoksen tekemisestä löytyi kuvia myös välivaiheista, mutta mustikkapiirakasta oli otettu kuva vain lopputuloksesta.

Kaura-omenapaistoksen tein Kinuskikissan reseptillä, joka löytyy täältä. Tämä oli kyllä erityisen hyvää, ehkä juuri fariinisokerin ja vaniljasokerin vuoksi. Mustikkapiirakan teen aina äitini reseptillä. Reseptissä ei ole mitään ylimääräistä tai erikoista, vaan lopputulos on perinteinen mustikkapiirakka, joka kyllä varmasti maistuu kaikille. Siihenkin laitan reseptin, mikäli joku sitä kaipaa.
Omenat sai lohkoiksi käteväksi fiskarsin omenalohkojalla ja omenia saa
 omalta pihalta kuuden puun verrran.

Valmis kaura-omenapaitos maistuu parhaalta jäätelön kanssa.
Tosin tämä maistuu mielestäni hyvältä ilman jäätelöäkin.
Kattaukseen ei näissä kuvissa ole panostetta, kun on kahviteltu vain oman perheen kesken. Perinteisesti pöydässä on muumimukit ja kastehelmilautaset. Kattaukseenkin on kiva panostaa joskus, mutta aina siihen ei riitä aika tai kiinnostus.
Hyvää illanjatkoa ja alkavaa viikkoa! ♡

4 kommenttia:

 1. Tein kanssa viimeviikolla jälkkäriksi tuota kaura-omenapaistosta ja kyllä oli hyvää jätskin kanssa..

  VastaaPoista
 2. Näyttää aivan superherkulliselle! Tuoksu leijailee (vähäv viiveellä) tänne asti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkoi kyllä itsellänikin tehdä mieli herkkuja tätä postausta tehdessä. :) Täytyy varmaan jotakin tehdä viikonloppuna..

   Poista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡