☆

tiistai 16. joulukuuta 2014

Virkatut lumihiutaleet

Jokin aika sitten kaupassa käydessäni ajattelin vilkaista millaisia askartelulehtiä siellä olisi. Huomioni vei Ihana -askartelulehti. Tämä oli minulle uusi tuttavuus ja vähän sitä selattuani laitoinkin sen ostoskoriin. Lehdessä (4/2014) oli nimittäin todella kiva virkkausohje ja vaikka kuinka paljon muitakin toteuttamisen arvoisia käsityö- ja askarteluideoita. Nimensä mukaisesti ihana lehti! :)
Lehdessä oli tosiaan muun muassa virkattujen lumihiutaleiden ohje. Ohje oli selkeä ja suhteellisen helppo ja sen oppikin nopeasti ulkoa. Hiutaleita tulikin virkattua aika monta. Virkkaukseen käytin Esito -virkkuulankaa ja kolmosen koukkua. Tärkkäsin hiutaleet jälleen vesi sokeri -seoksella ja samassa suhteessa kuin tähdetkin.

Hiutaleet laitoin kuivumaan leivinpaperille, jonka alla oli pala tuulensuojalevyä, jos olisin joutunut kiinnittämään hiutaleet nuppineuloilla paikoilleen. Nuppineuloja ei kuitenkaan tarvittu. Tärkkäsin samalla myös kaksi suurempaa hiutaletta, jotka olen virkannut jo viime talvena. 

Hiutaleisiin tein ripustuslenkit jälleen juuttinarusta.
Muutamat valmiit lumihiutaleet laitoin roikkumaan tähtien kaveriksi pieneen kuuseen, joka on makuuhuoneessamme lipaston päällä. Suuren, tupaan tulevan kuusen, haimme myös metsästä viime lauantaina miehen kanssa. Eiköhän sekin kanneta sisälle tällä viikolla.
Huomenna onkin sitten vuorossa piparien leivontaa. :)
Enää kahdeksan yötä jouluun! 

14 kommenttia:

 1. Noi on kyllä niin ihania ♥ Äitiäni olin auttamassa, kun tärkättiin 45 kpl ja laitettiin hänelle ikkunaan rimpsuiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näyttävät kyllä kuusessa tosi kivoilta! :) Oho, no teillähän oli oikein kunnon urakka! Näyttävät varmasti hyviltä myös ikkunoissa. :)

   Poista
 2. Kauniita hiutaleita!
  Minulla on sellainen kirja, jossa on ohjeita virkattuihin lumihiutaleisiin. Pari kertaa olen yrittänyt virkata epätoivoisesti, mutta hiuteleiden muotoisia en ole niistä millään saanut. Nyt olen luovuttanut koko homman...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sellainen kirja olisi kyllä kiva. No voi, koita joskus uudestaan, kyllä se siitä! :)

   Poista
 3. Kauniita!
  Noita on hyvä ihastella, kun sitä oikeaa lunta ei vielä ole :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, mutta tänään oli meillä tullut myös vähän oikeita lumihiutaleita maahan. Toivottavasti pysyisivät jouluun asti. :)

   Poista
 4. Kauniita ja ei kyllä ihan minulta onnistunut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi, mutta varmasti vähitellen, kun taidot karttuu, onnistuu näidenkin virkkaaminen. :)

   Poista
 5. Oi, kun kauniita virkattuja lumihiutaleita! :)

  VastaaPoista
 6. Nämä on parhaita koristeita! Saan sunnuntaina oman hiutaletäydennykseni. Odotan innolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä ovat! Näkyvät tosi hienosti vihreää kuusta vasten. :) Onneksi sunnuntaihin on vain muutama päivä, joten sinun ei tarvitse enää kauan odotella hiutaleitasi. :)

   Poista
 7. Miten kauniita lumihiutaleita!! Laittaisitko ohjeen niistä? Kiitti etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valitettavasti en voi laittaa ohjetta, sillä se ei ole omani, muuten rikkoisin tekijänoikeuksia. Ohje löytyy Ihana -lehdestä (4/2014). Saattaa edelleen olla kaupoissa, kannattaa kydä katsomassa lehtihyllyjä! :) Lisäksi ohje löytyy lehden mukaan myös kirjasta 100 virkattua lumihiutaletta, Caitlin Sainio, Moreeni.

   Poista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡