☆

maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulukorttiaskartelut

Nyt, kun joulukortit on saatu postiin ja toivottavasti suurin osa on jo mennyt perillekin, voin vilauttaa kortteja myös täällä. Kortteja on kiva askarrella ja tehdä itse, kun vaan on aikaa. Minulla on jo joululoma opiskelujen osalta alkanut, joten pari iltapäivää sain varattua jälleen korttien askartelua varten. Onneksi askartelut oli ohi parissa päivässä, sillä mies ei ollut oikein iloinen siitä, että askartelut valtasivat koko ruokapöydän. :D No sitten, kun yläkerta on valmis, saan pyhittää yhden huonen askartelulle ja käsitöille.
Luulen myös ettei miestä niinkään siististi asetetut laatikot häirinneet, mutta..
...nopeastihan tavaroita levisi tuoleille ja lattiallekin. 
Tällä kertaa korttien askartelussa inspiraation lähteenä oli enkelinsiipi-stanssi. Olen jo aiemminkin maininnut, että korttien tekoon on olemassa erittäin kätevä laite, Big Shot, johon saa ostettua kohokuviointitaskuja ja erilaisia teriä, joista osa myös sekä kohokuvioi että leikkaa. Stanssi ja kone näkyvätkin yllä olevissa kuvissa.

Värit ja muut materiaalit valitsin siis enkelinsiipiin sopiviksi. Väreiksi valikoituivatkin harmaa ja valkoinen. Käytin harmaata kartonkia ja valkoista helmiäiskartonkia, kuvio- ja tekstipaperia sekä lisäksi valkoista paperinarua ja pieniä hopeisia kelloja. Korttipohjina olivat valkoiset neliönmuotoiset valmiit korttipohjat. 

Tänä vuonna kortit olivat kaikki melko samanlaisia, viime vuonna jokainen kortti oli oikeastaan omanlaisensa.  
Siivet kiinnitin korttiin 2 mm kohotarrapaloilla, jolloin ne näyttävät olevan hieman irrallaan kortin pinnasta, vähän kuin leijuisivat. :)
Kortteja tein tosiaan kahdessa erässä ja yhteensä niitä tuli tehtyä yli parikymmentä. Aikaa vievää puuhaa, mutta toisaalta niin mukavaa ja on mukava antaa ystäville ja läheisille itse tehty kortti. :)
Mukavaa ja joulustressitöntä alkavaa viikkoa! ♡

12 kommenttia:

 1. Minäkin niin haaveilen stanssikoneesta, sillä saisi vaikka mitä ihanuuksia aikaan - kuten sinäkin olet saanut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneelle on kyllä käyttöä varsinkin joulukorttien teossa ja stanssivalikoimakin on jouluisten/talvisten korttien osalta todella hyvä. :)

   Poista
 2. Ihastuttavan tyylikkäitä kortteja! Varmasti saajat ovat tyytyväisiä :-)

  VastaaPoista
 3. Kauniita ja tyylikkäitä kortteja! On siinä oma hommansa, kun levittää kaikki tarvikkeet ja alkaa askartelemaan. Itse tehty kortti on kuitenkin kiva muisto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo on kyllä, ja varsinkin siinä niiden pois keräämisessä. ;)

   Poista
 4. Hih, niin hymyilytti nähdä askarteluympäristösi sillä se näytti juurikin sellaiselta, kun itse innostun askartelemaan! :D ;) Kun tilaa ei ole paljon, niin tarvittava tila pitää vaan ottaa jos mielii tehdä jotain. ;) Kauniita kortteja ja varmasti ovat tykättyjä! <3

  Ihanaa joulun odotusta sinulle! :)

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo tällaiseltahan se todellisuudessa näyttää. :D Kiitos paljon! <3 Ja mukavaa joulun odotusta myös sinulle! :)

   Poista
 5. Sieviä enkelinsiipikortteja!
  Ja ruokapöydän valloittaja se täälläkin ennen joulua asuu...miesparat!
  Meillä jo poikakin osaa huomautella kun paperit on huiskin haiskin pöytiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha, no onneksi pöytä ei ole kovin pitkiä aikoja kerrallaan vallattuna. ;)

   Poista
 6. Oletpa sinä ollut ahkera ja aikaansaava! Kaikki ovat tosi taitavasti ja huolella tehtyjä, samoin värit ovat mieleeni. Kaunis aihe. Varmasti arvostavat sillä kaikki tietävät, että nämä eivät synny ihan hetkessä ja että näihin on nähty aikaa ja tarkkuutta, hyvin mielin ja kauniin jouluisin ajatuksin.
  Kiitos samoin mukavaa ja rauhallista viikkoa!<3

  VastaaPoista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡