☆

lauantai 8. marraskuuta 2014

Pihakuvia, salaojitusta ja vanhan leikkituvan siirto

Tässä vaihteeksi vähän pihalta otettuja kuvia. Kuvien otosta on kulunut jo hieman aikaa, joten näissä kuvissa ei ole vielä lunta, jota on nyt satanut muutamia senttejä. 
Meidän piha on täysin keskeneräinen ja sille ei ehditty tehdä keväällä tai kesällä yhtään mitään, kun keskityimme  talon remonttiin. Nyt syksyn tullen on remontti aloitettu pihankin suhteen. Piharemontti aloitettiin kaivamalla talon ympärille on salaojat ja salaojaputket. Tämä työ saatiin tehtyä itse, emme siis tarvinneet siihen ulkopuolista apua. Tässä miehen lokakuun alussa kännykällä ottamia kuvia salaojituksesta ja leikkituvan siirrosta.
Vanha leikkitupakin siirrettiin parempaan paikkaan. Leikkitupa on jopa vanhempi kuin Myllyhaka. Leikkitupa on tehty miehen isoisän siskolle ja se on siirretty siis miehen isoisän äidin kotitalon pihasta tänne. Tätä vanhaa taloa ei enää ole, mutta se on sijainnut aivan Myllynhaan lähellä. Myös kuvissa näkyvä luttirakennus eli puari on aikoinaan siirretty vanhan talon pihapiiristä tänne.
Leikkitupa vanhalla paikallaan ennen siirtoa.

Leikkitupa siirtymässä uudelle paikalleen.
Pihalta kaadettiin myös puita ja kaivettiin pois kantoja. Kantojen tilalle tuotiin hiekkaa, jota levitettiin kaivurin avulla kaikkialle pihaan. 
Piha muistuttikin hetken aikaa aikuisen miehen hiekkalaatikkoa hiekkakasoineen ja koneineen.
Hiekan päälle tuodaan keväällä ohut kerros ruokamultaa. Varsinaiset puutarhatyöt aloitetaan siis vasta keväällä. Siitä alkaakin sitten operaatio puutarhan suunnittelu. Vähän on tullut toki jo miettiä, millaisen puutahan haluamme. Tässä lopuksi kuvia, jotka olen ottanut marraskuun ensimmäisenä päivänä.

Leikkitupa uudella paikallaan puarin vieressä. Sopii jotenkin kivasti siihen, kun ovat samanvärisiä ja samasta paikasta peräisin. :)

Sellaisia kuvia tällä kertaa. Hyvää viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Onpas teillä aakeet laakeet maisemat :-)
  Täytyy myöntää kaupunkilaisuuteni, enkä tiedä mikä on puari......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämmöstä se on täällä lakeuksilla. :) Hih, ei sitä tiedä varmaan kovin moni muukaan. Taitaa ollakin paikallista murretta. Puari on siis lutti. :)

   Poista
 2. Jopas siellä onkin myllätty! :) Se on nyt ehdottomasti pidettävä sitten leikkituvan tuparit! :) Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo teki kyllä pihalle hyvää vähän myllätä sitäkin välillä. :) Leikkituvan tupareita täytyy miettiä sitten hieman keväämmällä, kun se olisi sisältäkin paremmassa kunnossa. :)

   Poista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡