☆

tiistai 12. elokuuta 2014

Virkattu leivos ja pari mattoa nukkekotiin

Päivisin on tullut maalailtua yläkerrassa ja vähän alakerrassakin sekä poistettua maalia vanhasta kaappikellosta. Iltaisin on puolestaan tullut istuttua jonkinlainen kudin kädessä. Tällä hetkellä on meneillään pyöreän rahin kutominen (neulominen) ontelokuteesta. Muutamia päiviä sitten virkkasin Esito-virkkuulangasta leivoksen. Leivoksen virkkasin ihan vaan huvin vuoksi sekä kokeilun kannalta ja tulen käyttämään sitä lähinnä koristeena. Tarkoituksena on kyllä virkata niitä vielä muutama lisääkin. Äitini luuli leivosta ensin jonkinlaiseksi rasiaksi ja pienillä ohjeen muokkauksilla siitä saisikin aika söpön pienen rasian. Lisäksi sitä voisivat lapset käyttää leikeissään tai se voi olla koriste esimerkiksi kattauksessa tai ylipäätään. En ollut hetkeen virkannutkaan näin pienellä koukulla ja ohuella langalla (itse asiassa en varmaan koskaan), mutta hyvinhän se loppuen lopuksi alkoi sujumaan. Oikeastaan niin hyvin, että päätin leivoksen virkattuani tehdä samasta langasta ja samalla koukulla myös pari pientä mattoa nukkekotiin. :)

Leivoksen sisälle laitettiin vanua täytteeksi ja pohjaa tukemaan pahvinpala.
Leivokseen löysin ohjeen Käsitöiden aarreaitta -kirjastani, mutta ohje on löydettävissä myös Lankavan (entisen Kauhavan Kangasaitan) sivuilta. Mattojen ohjeet sävelsin omasta päästäni, joten niihin ei ole antaa muuta mallia kuin kuvat. Taas tuli tässäkin sivuttua nukkekotia, joten enköhän saa pian tehtyä myös siitä ihan oman postauksen. :)

Vielä jaksaa aurinko lämpimästi paistella. Hyvä niin, sillä puimureita ja traktoreita vilisee teillä ja pelloilla. Syksyä kohti tässä ollaan kuitenkin menossa, joten nautitaan lämpöisistä ja valoisista päivistä vielä, kun voidaan! ♡

2 kommenttia:

  1. Suloinen leivos ja kauniita mattoja! Kaikkia pieniä juttuja on niin kiva ja nopea virkata. :)

    VastaaPoista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡