☆

tiistai 19. elokuuta 2014

Muumitaidetta ja mielensäpahoittamista

Perjantaina lähdettiin äidin kanssa junalla kohti Helsinkiä. Siellä tuli kierreltyä siellä täällä ja kävimme muun muassa Kasvitieteellisessä puutarhassa sekä Ateneumissa katsomassa Tove Jansson -näyttelyn. Muumeja on katsottu televisiosta ja niistä on luettu kirjoista pienempänä. Muumimukeja olen myös keräillyt ja niitä onkin vitriineissä jo yli 30 kpl. Näyttely oli hyvin mielenkiintoinen ja katseltavaa riitti. Eniten minua kiinnostivat kuitenkin Toven piirtämät muumikirjojen kuvitukset. Jotakin muumiaiheista teki mieli ostaa Ateneumin kaupasta ja päädyin lopulta tarjottimeen, jonka kuva on sama kuin näyttelyn esitteessä. Siinä muumihahmojen seurassa istuu myös itse Tove.

Tarjottimelle mahtuu hyvin muutama tee- tai kahvimuki. Muumeja nekin ;)
Junamatkoille olin lainannut kirjan, jota isäni suositteli ja josta olen kuullut paljon jo muualtakin. Nimittäin Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike. Kirja ei ollut kovin pitkä, joten sen ehti hyvin lukea junamatkoilla. Nauramatta ei tätä teosta kyllä pystynyt lukea. Aivan mahtava kirja! Suosittelen lämpimästi. :) 
Lauantaina ehdin hetken olla kotona ja sen jälkeen matka jatkui Karstulaan miehen kummisedän synttäreille. Viikonloppu olikin yhtä reissaamista, joten siksi kuulumisia viikonlopulta muutama päivä myöhässä.
Illalla testattiin tarjontinta oikein kunnolla ja hyvinhän siihen mahtui kahden ihmisen iltapala.

10 kommenttia:

 1. Hauska oli tuo Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike teatteriesityksenäkin, Halkosaaren kesäteatterissa kävin sen katsomassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi se olisikin ollut varmasti katsomisen arvoinen. :) Jostakin mielensäpahoittajasta tehdään elokuvakin, joten täytyy ainakin se katsoa.

   Poista
 2. Tykkäsin myös kovasti Toven näyttelystä, ja ostin tuon saman kuvan julisteena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä todella hieno. :) Joo katselin itsekin julisteita ja kortteja, mutta lopulta päädyin tarjottimeen.

   Poista
 3. Ihana tarjotin!
  Noitahan on kolme noita mielensäpajhoittaja-kirjoja,melkein joka kerta kun käyn kirjastossa jonkun niistä lainaan ja aina vaan naurattaa yhtä paljon,hirmuisen hauskasti kirjoitettuja:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei niitä kyllä hymyilemättä voi lukea. Pitääpä lukea itsekin myös ne muut. :)

   Poista
 4. Tuo lautanen jossa on muffinsin kuva! :)
  Hyvänen aika miten ihana! ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on sopivan kokoinen teepusseille ja tosiaan aika söpökin. :)

   Poista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡