☆

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Takkaprojekti

Iltaa vaan täältä blogihiljaisuuden keskeltä. :) Päivät on menneet kyllä aika lailla kandin ja töiden parissa, jääkiekkoa on toki silti ehtinyt katsoa. ;) Eilen saatiin kuitenkin kandi valmiiksi ja lähetettyä. Mahtavaa!! Nyt on siis opiskelut oikeastaan tältä keväältä ohi. Tosin huomenna täytyy vielä käydä Jyväskylässä tekemässä maturiteetti. Sitten on vihdoin kunnolla aikaa myös johonkin muuhun. Remonttikin on edennyt ja ollaan muun muassa viimein päästy käymään jo sisällä suihkussa. :) Nyt postauksiakin ehtii paremmin kirjoitella eli kuvia remontin eri vaiheista muun muassa uudesta ulkopaneloinnista luvassa. 

Nyt kuitenkin tämän postauksen aiheeseen eli meidän uuteen (vanhaan) takkaan, joka on viimein valmis. Luukutkin on saatu kiinni. Takka on siis talon alkuperäinen takka, joka on alunperin ollut avotakka, mutta siihen on lisätty luukut myöhemmin. Tässä hieman kuvia takan työvaiheista.
Kuva otettu 19.10.13. Ympäriltä on purettu vaikka ja mitä, mutta takka seisoo ylväästi paikallaan.

Kuva 2.3.14. Paljon on tässä vaiheessa remontti edennyt, takka kuitenkin odottaa edelleen omaa vuoroaan.
Kuva 8.3.14. Takasta otettiin luukut talteen ja avomies hioi takasta timanttilaikalla maalit pois.
Kuva 22.3.14. Takkaa suoristettiin ja tasoitettiin muutamalla laastikerroksella.
Kuva 11.4.14. Laatat ovat kiinni ja koristeet on tehty. Nämä teki meillä siis ammattimuurari.
Kuva 16.4.14. Laatat on saumattu ja takka on maalattu. Luukkuja vaille valmis siis.
Nyt ollaan sitten saatu luukutkin maalattua ja kiinnitettyä ne paikoilleen. Ero entiseen on huima, mutta vanhan takan ihana muoto säilyi samana. :)
Takan päälle pääsivät jälleen vanhat kuparipannut, jotka siellä ovat ennenkin olleet.
 Nyt jännäämään pelin kolmatta erää!! :)

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa hienolta, että opintosi on edennyt nyt jo näin pitkälle ja nyt on aika hetkeksi unohtaa ne ja puuhastella muuta mukavaa:) Remontti on minusta edennyt tosi hyvin ja ompa mukava kuulla, että pääsette jo suihkuunkin sillä kyllä hommia tehdessä sinne menee mielellään virkistäytymään.
  Kuinka on takka muuttunut sitten ensi näkemältä, nyt se on huikean kaunis kokonaisuus, aivan kertakaikkisen UPEA täydelinen! Onnittelut!
  Tämä on Kaunotar<3 Vaikka takan muoto on sama, mutta on kyllä huomattava muodonmuutos. Kuparipannut sopivat sinne ja ne myös tyytyväisyyttään nyökkäävät!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jälleen aivan ihanasta kommentistasi! <3 Ollaan kyllä takan muutokseen erittäin tyytyväisia ja myös siihen, että päästään sisällä käymään suihkussa. :)

   Poista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡