☆

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Lasitölkki tuunaus ja vanha suuri lasipullo

Illat pimenee ja kynttilöitä on yhä mukavampi polttaa. Niitä täytyy saada vähän sinne tänne ja miehen vastusteluista huolimatta yhä enenevissä määrin. ;) Takan päällä meillä on kummieni minulle keräämät Aallon tuikkukipot, mutta kaipasin takan edustalle myös jotakin isompaa lyhtyä.
Lyhtyä ei nyt juuri sattunut olemaan enkä malttanut sellaista lähteä kaupasta hakemaankaan. Miksi olisinkaan, kun puarissa (lutissa) on vanhoja keittiötölkkeja siistissä rivissä odottamassa käyttöä. Niimpä hain puarista yhden Karhulan kolmen litran keittiötölkin. Tämä tölkki taisikin olla tosi vanha sillä lasi ei ole kirkas vaan sellainen sinertävä. Purkki pesun kautta tupaan ja askartelutarvikkeita penkomaan. Kanelin avustamana (häiritsemänä) päädyin pitsinauhaan, enkelin siipiin ja paperisydämeen. Jostakin kukkapurkista ylijääneitä koristekiviäkin löytyi purkin pohjalle. Kivet pohjalle, kynttilä päälle, pitsinauhalla Kanelin hampailla merkitsemät siivet ja sydän tölkinkaulaan kiinni ja valmista. Mikä parasta, lyhty ei maksanut muuta kuin vaivan. ;)
Puarista hain eteiseen tuolin tilalle myös ison lasipullon. Lasipullon lasisessa kierrekorkissa luki Valio sekä AIV eli siinä on säilytetty AIV-liuosta. AIV-liuosta on puolestaan käytetty heinärehun säilönnässä. Käsitelty rehu poljettiin tiukaksi ja säilytettiin maakuopassa tai sitä varten rakennetussa säiliötornissa. Näin on tehty aikoinaan myös Myllyhaassa. Nyt pullossa on ainakin väliaikaisesti led-valot, mutta ajattelin laittaa sinne esimerkiksi maalattuja kiemuraisia oksia, joihin valot voisi kiertää. 
Tunnelmallisia iltoja! ♡

10 kommenttia:

 1. Tosi kaunista, kyllä kynttilät vaan luovat kauniin tunnelman!
  Ihana, kun on lasipurkkeja omasta takaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kynttilät ovat kyllä ehkä paras asia, jonka syksyn pimeys tuo mukanaan. :)

   Poista
 2. Voi miten hauska purkki tuli. Täällä on oltu vähän samalla asialla. Tein puutarhaan pieniä lyhtyjä, joista on postaus tulossa :)

  VastaaPoista
 3. Sattuipa hyvin! :) Täytyypä käydä kurkkimassa. Lyhtyjä olisi kiva laittaa myös ulos.

  VastaaPoista
 4. Blogia on tullut seurailtua ihan alusta asti, mutta jotenkin pikku viestin jättäminen on unohtunut - hups. Ehkä minäkin vielä joskus ehdin vierailulle uusittuun kotiin, tämä kesä taisi olla taas aivan liian lyhyt.. Aivan hirmuisesti olette saaneet kaikkea valmiiksi ja sisustuskin näyttää valmiilta, ihanalta, vaalealta, maalaisromanttiselta sekä ihan sinulta ja Jussilta. :) Virkkausjuttuja olen katsonut täältä monesta paikkaa, ehkä täytyy itsekin yrittää - jos vaikka saisi hyvän opettajan avuksi! ;) Nähdään siis tiistaina!

  Minnihiiri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, kun nyt laitoit viestin! :) Sun pitää kyllä ehdottomasti tulla kyläilemään, sitte kun vaan antaa aikataulut myöten. Haha joo katotaan, että kumpi opettaa kumpaa loppuen lopuksi. ;) Nähdään, ei malta ees oottaa!

   Poista
 5. Ihanan tunnelmallista valoa! On myös hauska kuulla vanhojen esineiden historiasta ja käyttötarkoituksesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tölkki sopi kyllä hyvin lyhdyksi. Vanhat esineet ja niiden tarinat ovat kieltämättä hyvin kiehtovia. :)

   Poista
 6. Hei, kuinka peset tuon rehupullon sisältä? Itselläni on samanlainen, mutta sinne tuppaa jäämään sisälle rumia jälkiä, kun se kuivuu pesun jälkeen. Huuhteli sitten pelkällä vedellä tai pesi astinapesuaineen kanssa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, valitettavasti minulla ei ole siihen mitään erityistä kikkaa. Vedellä olen minäkin huuhdellut. :)

   Poista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡