☆

perjantai 11. joulukuuta 2015

Havukranssi ja etuportaikon talvista tunnelmaa

Tässä jo pari viikkoa ajattelin, että pitäisi taas vaihtaa ulko-oven vieressä oleva kranssi hieman talvisempaan. Päätinkin iltamyöhällä ruveta sitten tekemään havukranssia. Kello oli jo aika paljon, mutta kun inspiraatio tuli, oli siihen sitten tartuttava. Havukranssin tein oman pihan kaatotuomion saaneen kuusen havuista, joita kävin otsalampun valossa kuusesta leikkomassa. 
Mitään kokemuksta ei kranssin teosta ollut eikä ohjettakaan ja koska aikakin oli vähän tiukassa, päätin tehdä kranssin omasta mielestäni nopeasti ja helposti. Havut pesuhuoneen lattialle ja niitä kieputtamaan limittäin toisiinsa kiinni vihreällä rautalangalla. 
No ei siitä välttämättä mikään kaunein kranssi tullut, mutta olipa ainakin äkkiä tehty. Jonkin nauhankin sen ympärille olisi toki voinut kiertää, mutta tyydyin laittamaan kranssin keskelle vain pajutähden. Jotenkin vihreä väri ja hieman harottava ulkonäkö vain miellyttivät silmää ja saahan nauhan lisättyä myös myöhemmin, jos niin haluaa. 
Etuportaikosta sain napattua kuvia juuri, kun kaikki loskalumi ei ollut vielä sulanut. Illalla lumi oli jo taas hävinnyt. Sateisesta ja märästä säästä johtuen emme ole myöskään ainakaan vielä tuoneet pientä rekeä portaikkoon, joka oli siinä viime vuonna ja näkyy muuten myös bannerissa. 
Tällä hetkellä portaikkoa koristaa siis muutamat syys- ja havukasvit sekä pieni kuusi maitohinkissä. Ja tulipa tässä mieleen, että puarissa olevat vanhat sukset voisi hakea nojailemaan ovenpieleen. 
Ja vielä muutama kuva iltavalaistuksessa.
 
 Toivottavasti lunta saataisiin pian tai ainakin viimeistään jouluksi. Lunta nämä kuvat ja varsinkin tämä kuusi kyllä kaipaisivat.

Rentoa viikonloppua! ♡

6 kommenttia:

 1. Kaunis kranssihan siitä kehkeytyi ja kokonaisuus on ihana:) Kranssin teko ei aina ole helppoa. Muistan vaan viime joulua ennen kun innostuin tekemään pallokranssia ja ei ollut oikeata pohjaa. No hankalaahan se oli, mutta sitkeänä tyttönä väkersin sen valmiiksi. Pallot, pahus vain, tahtoivat öisin tippua ja kolisivat pitkin lattioita. Olisi pitänyt malttaa odottaa ja hankkia kunnon pohja:) Mutta kun en malttanut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sanos muuta, joskus maltti on valttia. :D Täytyypä pitää tuo kunnon pohja mielessä, jos innostuisin minäkin joskus kokeilemaan niitä pallokransseja. :)

   Poista
 2. Kauniit asetelmat sisäänkäynnissä. Hentoinen lumipeite tuo siihen kivan lisän. Viime jouluna olin kukkakaupassa kranssi-illassa, ja sieltä sai myös hyviä niksejä tekemiseen. Rautalankaa kului aika paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistelinkin, että sinulla taisi olla siitä postauskin. :) Minä saatoin ehkä vähän turhaankin pihistellä rautalangan käytössä. :D

   Poista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡