☆

sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Virkatut tuttinauhat

Nyt on luvassa mielestäni hyvä vauvalahjavinkki sinulle, joka haluat antaa lahjaksi jotakin itse tehtyä, muttet ole välttämättä varsinaisesti käsityöihminen. :) Tämä vinkki on virkattu tuttinauha. Itse tehtyjä tuttinauhoja näkee paljon myynnissä siellä täällä ja toki niitä voi tehdä myös ompelemalla ja hyödyntämällä valmiita nauhoja. Innokkaana virkkaajana minä kuitenkin teen tämänkin mieluummin virkkaamalla kuin ompelemalla. 
Tuttinauhan virkkaus on suhteellisen helppoa ja nopeaa ja onnistuu varmasti myös kokemattomammalta virkkaajalta. Itse tein meidän vauvaa odottaessa jo talvella ruskean nauhan ja sukulaispojalle joululahjaksi turkoosin. 
Myöhemmin innostuin virkkaamaan lisää tuttinauhoja tyttärelle. Tuttinauhojen tekemiseen onkin tarjolla kaikenlaisia ihania tarvikkeita. On erilaisia nappeja, klipsejä, renkaita ja vaikka mitä. Itse tilasin omiin nauhoihini tarvikkeita Paaposta ja Nappikauppa Punahilkasta. Nappien ja strassien lisäksi hyödynsin yhden tuttinauhan koristelussa myös pitsinauhaa.
Tuttinauhan teossa käytin 3 koukkua ja lankana hyödynsin puuvillalankoja sekä Puuvilla-Bambua, josta on tainnut tulla luottolankani. Virkkasin nauhat siten, että virkkasin aluksi klipsiin neljä kiinteää silmukkaa ja yhden ketjusilmukan kääntymistä varten. Työn kääntämisen jälkeen virkkasin jälleen neljä kiinteää silmukkaa ja yhden ketjusilmukan kääntymistä varten. Näin jatkoin, kunnes tuttinauha oli sopivan pituinen, jonka jälkeen virkkasin kiinteillä silmukoilla renkaan kiinni nauhaan. Lopuksi ompelin käsin koristeet kiinni nauhaan.
Tuttinauhan teossa kannattaa myös huomioida niitä koskevat turvallisuussäädökset.
Tukes on määritellyt turvallisuussyistä tuttinauhan pituudeksi enintään 22cm ja leveydeksi vähintään 6mm. Mahdolliset koristeet täytyy tietysti myös ommella kunnolla kiinni, etteivät pienet sormet saa niitä irti. :)
Mukavaa uutta viikkoa! ♡

4 kommenttia:

 1. Voi ihana mitä tuttinauhoja olet tehnyt :) nopeita varmasti tehdä, jos vaan saa itsestään aiksiseksi.
  :D Ehdottomasti testaukseen menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo näitä on tosiaan nopea tehdä, kunhan vaan pääsee ensin alkuun. ;D

   Poista
 2. Minäkin jätän nyt jälkeni, kun kerran tänne eksyin (omalla nimelläni googlen kuvahakua testatessani) blogiasi ja taloprojektianne ihailemaan! Nättiä ja ihmeellistä, mitä kaikkea sitä taitava ihminen osaakaan käsillään tehdä! :) Ja onnittelut suunnattomasti pienestä tytöstä, ihana uutinen! :)
  Terkuin Taina R :)

  VastaaPoista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡