☆

maanantai 30. marraskuuta 2015

Rempatut portaat ja paluu blogimaailmaan

No hei taas aivan järkyttävän pitkän tauon jälkeen. :) Viime postauksesta selvisikin jo paljon syitä, miksi blogissa on ollut hiljaista. Tauko oli silti jälleen kerran täysin ennalta suunnittelematon ja venyi todella pitkäksi. Paljon on taas kuitenkin tapahtunut niin Myllyhaassa kuin omassa elämässänikin. Viimeisen opetusharjoittelun myötä olen saanut maisterin paperit käteen ja päässyt jälleen takaisin töitä jatkamaan. Aikaa omalle blogille tai muidenkaan blogien seuraamiseen ei vaan ole tuntunut olevan. Työ on hieman haitannut harrastuksia, vai kuinkas sitä sanotaankaan ja muut harrastukset ehkä myös tätä harrastusta.. 
Mutta josko tästä taas palaisin niin oman kuin teidän muidenkin blogien pariin. Ihanaa oli kuitenkin huomata, että te lukijat olette kaikesta huolimatta pysyneet täällä, kiitos siitä, teitte paluusta helpomman ja mukavamman! :) 

Nyt postauksen varsinaiseen aiheeseen, joka käsittelee meidän portaita. Päätimme, että ne täytyy saada valmiiksi ennen maisterikahveja. No aika kauan me olimme niiden kunnostamista siirtäneetkin. Yhtään ei vaan innostanut ajatus hiontapölystä ympäri taloa.
No eihän siinä muukaan auttanut, kuin ryhtyä tuumasta toimeen. Rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin sanoa, että mies hoiti portaiden hiomisen ja minä pesin sillä aikaa ikkunoita. Tiedä sitten kumpi työ oli vähemmän mukavaa.. 
Portaista paljastuikin aika monia mielenkiintoisiakin maalisävyjä.
Kun portaat oli hiottu, oli aika tarttua maalipensseliin. Portaiden väriä ja värisävyä mietimme moneen kertaan, mutta päädyimme lopulta valkoiseen ja samaan Kalkki-sävyyn, kuin jolla seinätkin oli maalattu. Kolme kertaa maalasin portaat Tikkurilan Betolux Aqua lattiamaalilla ja lopputulokseen olemme hyvin tyytyväisiä. Vaikka portaat onkin maalattu, ne eivät silti ole liukkaat. 
Jotakin portaat kuitenkin kaipasivat, joten päädyimme sovittelemaan niihin sisustustarraa kissojen avustamana.
Tällä hetkellä sisustustarra portaissa miellyttää silmää, mutta muitakin ideoita toki kummittelee päässä.
Ja yksi kuva yläkerrastakin otettuna.
Joulujuttujakin on vähitlellen alettu kaivella komeroista. Hilmakin innostui poseeraamaan tontun kanssa. Toivottavasti sääkin jo vähitellen muuttuisi vähän talvisemmaksi. Vähän on vielä sään vuoksi joulufiilis ehkä hukassa, mutta eiköhän sekin ennen joulua vielä löydy. :)

Mukavaa alkanutta viikkoa! ♡

12 kommenttia:

 1. Tulipas niistä siistit!!! Millä saitte lopputuloksen noin siistiksi myös reunoilta? Ette joutuneet ollenkaan listoittamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, en olisi itsekään uskonut. :) Mies laittoi maalauskertojen välissä akryylimassaa portaiden reunoihin ja saumoihin, joten emme tosiaan tarvinneet listoja ollenkaan.

   Poista
 2. Kiva kuulla sinustakin pitkästä aikaa :) Hienon näköiset portaat! Hyvin sopii tuo sisustustarra niihin. Mikä on muuten teidän lattiamateriaali ja sävy? Näyttää kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lattiamme on Meisterin laminaattia malliltaan LD300 ja sävyltään medium oak. :)

   Poista
  2. Kiitos tiedoista lattian suhteen! Tässä on ollut mietinnässä kaikenlaista nyt tuon muuton myötä. Jossain vaiheessa ostamme kuitenkin jälleen oman kodin tai rakennamme uuden, joten olen sitä varten kerännyt talteen kaikenlaisia ideoita, jotka voisivat olla vaihtoehto meillekin sitten :) Laitanpa ylös siis tuonkin lattiasävyn nyt :)

   Poista
 3. Yksi sana: i h a n a ! Voi vitsi, tuollaiset puuportaat on NIIIIIIIIIN hienot. Heti tulee monta sisustusideaa mieleen, mitä kaikkea portaissa voikaan tulla vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Haluttiin kyllä ehdottomasti säilyttää nuo vanhat ja alkuperäiset portaat, eikä rempata niitä kokonaan uusiksi. :)

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla taas teistä pitkän hiljaisuuden jälkeen! Portaatkin ovat ehtineet edustuskuntoon jouluksi, kuten kesällä oli tavoitteena. Sii juu toivottavasti pian! :)

  Peppi-hauva & M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, ihana pieni tauko tässä oli.. :D Nähdään pian!! :)

   Poista
 6. Aika suuri ero ennen ja jälkeen -kuvilla, teillä on hyvä silmä remontoimiseen. Live the life you've imagined, eikä kenenkään muun. Niin totta kuin olla ja voi :)

  VastaaPoista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡